/6a418fdbb516c8c472115f5b7193b3c84031e2dd/assets Controleer alstublieft uw gegevens, er is iets niet juist ingevuld. nl

Al een halve eeuw lang maken we met veel passie mode voor u. Van de modieuze trends van dit seizoen tot tijdloze klassiekers.
We houden ons daarbij niet bezig met snel wisselende modetrends.
We kiezen voor duurzaamheid als het gaat om kwaliteit, verwerking, pasvorm en verscheidenheid aan maten.
Modecompetentie in samenspel met uw wensen, in combinatie met voortdurend nieuwe dessins en schitterende details
zorgen steeds weer voor stijlvolle mode.
 





Mode met
traditie

De modestijl wordt ook vandaag de dag nog beïnvloed door de gepassioneerde oprichter en ondernemer Sibille Wirth. Haar liefde voor stoffen, pasvormen en mode deelt ze met de directie van het bedrijf en alle medewerkers en partners van Atelier Goldner Schnitt.


1970 tot 2020
DAT IS 50 JAAR VOL MIJLPALEN, INNOVATIES, MOEDIGE STAPPEN EN PASSIE VOOR MODE.


1970

EERSTE CATALOGUS MET ECHTE STAALTJES STOF ONDER DE NAAM ATELIER GOLDNER SCHNITT
Voor de eerste keer verschijnt de geliefde kledingcatalogus met ingeplakte staaltjes stof, die vijf dagen aan klanten wordt uitgeleend en waarin de focus ligt op mode in speciale maten. Deze catalogus is uniek in Nederland. Alles draait om pasvorm, modellen en kwaliteitsmaterialen.

 


1971

ATELIER GOLDNER SCHNITT BV OPGERICHT
Klaus Wirth laat het Atelier Goldner Schnitt inschrijven in het Duitse handelsregister als "besloten vennootschap". Er komen al snel dochterondernemingen in vele Europese landen.

 


1973

SIBILLE WIRTH RAAKT BETROKKEN BIJ HET BEDRIJFA
Sibille Wirth, echtgenote van Klaus Wirth, wordt lid van het creatieve team. Ze bezoekt beurzen en heeft een grote invloed op de stijl van de mode. In de catalogi en brieven spreekt ze haar klanten rechtstreeks aan.

 


1987 - 1991

DE DERDE DOCHTERONDERNEMING START IN NEDERLAND
Daarnaast wordt er een nieuwe catalogus met mantels en jassen uitgegeven en zo wordt het assortiment compleet gemaakt. Het centrale thema: mode, pasvormen en een zeer uitgebreide maatkeuze. De gehele collectie in een perfecte kwaliteit!

START IN BELGIË EN FRANKRIJK


1993

LOGISTIEK CENTRUM IN MÜNCHBERG, DUITSLAND
Als een van de grootste werkgevers in de regio investeert Klaus Wirth in de toekomst van de voormalige grensregio.

 


1998 - 2006

VERDERE UITBREIDING
Atelier Goldner Schnitt breidt zich uit naar het noorden van Europa: er worden dochterondernemingen opgericht in Finland, Noorwegen en Zweden.

 


2006

De mode is nu ook online te koop. Bovendien draagt Klaus Wirth de leiding over aan zijn management.

 


2011 - 2012

ATELIER GOLDNER SCHNITT WORDT ATELIER GS
...en voor Atelier Goldner Schnitt begint een nieuw hoofdstuk. In de herfst presenteert het bedrijf zich op internet met een nieuw vormgegeven webshop. De hoge eisen aan kwaliteit en pasvorm blijven bestaan. De nieuwe naam en het nieuwe logo maken het er niet eenvoudiger op. Veel klanten voelen zich niet meer aangesproken.

 


2016

TERUG NAAR DE ROOTS: ATELIER GS WORDT WEER ATELIER GOLDNER SCHNITT
Deze herlancering van het merk betekent een erkenning van de directie, het management, de medewerkers en de familie Wirth van de wortels en kerncompetenties van de onderneming.

 


2020

ATELIER GOLDNER SCHNITT VIERT ZIJN 50-JARIG JUBILEUM
In 1970 verscheen de eerste catalogus onder de naam Atelier Goldner Schnitt. Met de moed om destijds een innovatieve collectie aan te bieden, zoals een zeer uitgebreide maatkeuze en korte maten, begon het bedrijf aan zijn opmars als gespecialiseerd postorderbedrijf.

 

Onze weg naar de toekomst
De merkwaarden kwaliteit, perfecte pasvorm, uitgebreide maatkeuze en advies worden via alle mediakanalen naar klanten gecommuniceerd. De webshop wint voortdurend marktaandeel. Klassieke catalogi, staaltjes stof en vooral een goed en aantrekkelijk modeaanbod maken de weg vrij voor verdere groei en een stabiele zakelijke toekomst.