_csrf cc62fcd5-1e1a-4fc5-bac3-c77707613bc5 /7046315ed94eaeea7057b88f82505ee093135105/assets nl

Applicatie

Was is een applicatie?

In de textielindustrie verstaat men onder een applicatie een versiering die op de stof vastgezet wordt. De versieringen kunnen daarbij van stof, leer, vilt of dun metaal bestaan. Opgestikte belettering en patronen vallen hier ook onder.

Wat voor soorten applicaties zijn er?

Voor kinderen zijn applicaties met kleurrijke prints zeer populair. Ze zijn gemaakt om erop te naaien of te strijken en versieren de kleding. Ze zijn ook ideaal voor het herstellen van kleding die door het spelen snel slijt. Denk hierbij aan de knieën van een broek waar u een applicatie op kunt naaien.

Stoffen afbeeldingen en patches zijn natuurlijk niet alleen verkrijgbaar voor kinderen. Ook voor volwassenen zijn er geschikte applicaties om truien, pullovers, shirts of tassen een andere uitstraling te geven. Wie een kledingstuk modieus op wil peppen heeft een keuze uit vele mooie motieven.

Tip: Met weinig middelen kunt u zeer eenvoudig een eigen applicatie in elkaar zetten. Het is leuk en u kunt uw eigen creativiteit de ruimte geven. Op het internet staat vele handleidingen over hoe “hoe naai ik een applicatie voor kleding”.