_csrf df5ab93b-3538-431f-9906-1c6c235ca4ef /7d9c69e237b389204ffaccdba180f033c38d7412/assets nl

Kokerjapon

Wat is een kokerjapon?

De kokerjapon wordt beschouwd als een essentieel onderdeel in de garderobe van de modebewuste vrouw. Wereldberoemd werd deze japon in de jaren 60 toen het door bekende personen zoals Jacqueline Kennedy en Audrey Hepburn gedragen werd. Karakteristieke kenmerken zijn de smalle snit waarbij de nadruk gelegd wordt op de taille en de vierkante hals. De japon valt op de knie en is stijlvol en onopvallend.

Vandaag de dag behoren Michelle Obama en Victoria Beckham tot de vele voorstanders van de kokerjapon. De First Lady draagt bij formele gelegenheden ook graag een opvallende kleur zoals in felgeel of roze. Er zijn tegenwoordig ook kokerjaponnen met een ronde of V-hals en de lengte van de japon is tegenwoordig vaak korter dan in de tijd van Jackie Kennedy en Audrey Hepburn

Bij welke gelegenheden draagt u een kokerjapon?

Deze eenvoudige japonnen zijn zo geliefd omdat ze zeer veelzijdig zijn. U kunt ze dragen in uw vrije tijd maar ook tijdens een feest, op kantoor of tijdens een opera. Combineer de japon met de juiste accessoires en schoenen en u bent klaar.

Welke combinaties zijn hierbij mogelijk?


In een ontspannen, casual look kan de japon gedragen worden met platte sandalen of ballerina's. Tijdens de zomermaanden bijvoorbeeld in turquoise, geel of andere in het oog springende kleuren. Hierbij is het verstandig om uw accessoires eenvoudig en in een effen kleur te houden.

Voor een formele look wordt een donkere japon aanbevolen die u combineert met een paar subtiele accessoires. Een smal ceintuurtje is hier een klassieke en veilige keuze. Daarbij een paar elegante pumps, hoge hakken of sandalen met een hoge hak. En om deze outfit compleet te maken kunt u deze afmaken met een mooie blazer.

Voor een klassiekere jaren '60 uitstraling bevelen we een brede tailleriem aan waarbij u een parelketting en lange handschoenen draagt.

.