_csrf da492743-d1c6-43a6-a49c-eb4d2b625ba6 /7d9c69e237b389204ffaccdba180f033c38d7412/assets nl

Korte maten

Wat zijn korte maten?

Korte maten of K-maten zijn gemaakt voor vrouwen met een lengte tussen de 1.57m en de 1.64m. Niet alle dames passen in een normale maat omdat hun lengte niet overeenkomen met de gemiddelde lengte. Voor vrouwen onder de 1.64m betekent dit dat veel confectiematen goed zitten qua breedte maar overall te lang zijn. De mouwen en broekspijpen moeten worden omgeslagen of ingekort en vaak zijn blouses, pullovers, blazers etc. te lang. Dit is niet het geval bij de korte maten. Bij deze modellen zijn de mouwen en broekspijpen korter dan bij normale maten. Ook de totale lengte van het model is proportioneel aangepast maar de breedte blijft gelijk, zodat het de wat kleinere vrouw perfect past.

Hoe bepaal ik de juiste korte maat?

De omrekening naar korte maten is eenvoudig: u deelt uw maat eenvoudig door 2. De normale maat 38 komt overeen met de korte maat 19, maat 40 wordt maat 20, een 42 is een 21 etc. Welke maat voor u optimaal is kunt u eenvoudig zien in onze maattabel .

Welke tips zijn er voor dames met K-maten?

Vrouwen die kleiner zijn dan 1.65m winnen optisch een paar centimeter als ze kleding met een lang makende werking dragen. Pantalons met rechte of smalle broekspijpen zijn optimaal. Wijde of te lange pantalons, zelfs met omgeslagen pijpen, hebben juist het tegenovergestelde effect. Ook pantalons met 3/4- of 7/8-lengte kunt u beter niet dragen. Ze laten uw benen optisch korter lijken. Wilt u toch graag de wat kortere pantalons dragen kunt u het verkleinende effect met hoge hakken iets tegengaan. Qua kleur en print is enige voorzichtigheid geboden. Effen, lichte kleuren zijn voor u optimaal. Prints en wassingen, die u bij vele modieuze jeans ziet, laten uw benen korter lijken.

Ook bij de keuze van uw shirt, blouse of pullover kunt u er het beste op letten dat ze niet te wijd of te lang zijn. Nauwsluitende shirts of blazers zijn perfect voor de wat kortere vrouw. Als u gaat voor strepen, kies dan niet de horizontale strepen maar de verticale strepen, deze laten u langer lijken.