_csrf 8d3c0670-ba13-45c4-a5c4-9a58f507b23c /7046315ed94eaeea7057b88f82505ee093135105/assets nl

Legging

Wat is een legging?

Een legging is een zeer strakke broek van elastisch materiaal. Meestal zijn ze gemaakt van lycra of katoen. Leggings komen meestal tot aan de enkels maar er zijn ook varianten in een 3/4-lengte. Ze hebben een elastische tailleband en ze zijn in vele variaties verkrijgbaar: effen, tweekleurig, met een decente print of met een bont dessin.

Wat draag je bij een legging?

Bij de zeer strakke leggings staat een ruim vallende top of tuniek het mooist. Strakke topjes en te korte topjes op een legging gelden als een modeblunder. De enige uitzondering hier is als het strakke topje onder een lange blazer gedragen wordt. Bij leggings staat grof gebreide tricot prachtig.

Onder zeer korte japonnen of rokken kan een legging bijzonder praktisch zijn – zo laat u nooit onverwacht teveel been zien. De leggings van katoen zijn heerlijk warm en kunnen uitstekend in de herfst en de winter onder een rok of jurk gedragen worden die anders te fris is in deze koudere seizoenen.

Omdat de lengte van de legging tot op de enkels is of net onder de knie komen uw schoenen mooi tot hun recht. Ideaal zijn hoge hakken en laarsjes boots. Ballerina’s zijn minder geschikt, de combinatie van een verkorte pantalon en platte schoenen werkt verkleinend.

Kan men ook met een paar pondjes meer een legging dragen?

De meest populaire eigenschap van de legging is ook meteen zijn grootste valkuil: hij is zeer strak. Daardoor wordt u lichaam benadrukt en wordt iedere probleemzone direct zichtbaar. Wie zich daar niet lekker bij voelt kan over de strakke legging bijvoorbeeld een mooie rok dragen. Met een wijde blouse of tuniek kunt u eventuele probleemzones mooi verhullen. Om de benen niet teveel op te laten vallen kunt u het beste donkere en matte leggings dragen. Met een paar hoge hakken en een paar accessoiresis uw outfit compleet.

Wat zijn treggings en jeggings?

Het woord tregging is een combinatie van het Engelse woord “trousers” en legging en heeft de uitstraling van een strakke pantalon. Een jegging is een combinatie van het woord jeans en legging en heeft de uitstraling van jeans. Achter beide variaties gaan modellen schuil die niet de typische katoen-lycra look hebben. Deze pantalons bieden het comfort van een legging maar zien er uit als een jeans of een pantalon. Vaak zijn ze voorzien van een ritssluiting en een knoop.