_csrf 2fd2441d-5084-4373-8b85-6e0e860f601d /7d9c69e237b389204ffaccdba180f033c38d7412/assets nl

Pasvorm

Wat is precies een pasvorm?

Met een perfecte pasvorm wordt de optimale aanpassing van kleding aan het menselijke lichaam bedoeld. Naast de verschillende lengtes heeft iedereen ook zijn eigen individuele proporties. Daarom moet er bij de keuze van kleding niet alleen op de confectiemaat maar ook op de pasvorm gelet worden.

Waarom is het belangrijk de juiste pasvorm te bepalen?

De meeste fabrikantenbieden kleding in klassieke confectiematen aan. Deze afmetingen zijn een richtlijn voor de lengte en de breedte van het kledingstuk. Het dient echter als leidraad – niet alle mensen hebben dezelfde verhoudingen en afmetingen. Het komt vaak voor dat bijvoorbeeld een jurk van het ene merk beter zit dan van het andere merk, ondanks dat het dezelfde maat betreft. Dat komt doordat verschillende gemiddelden gebruikt worden waardoor de pasvorm kan variëren.

Hoe bepaal ik de optimale pasvorm?

Bij jeans is een precieze aanduiding van de pasvorm redelijk gangbaar. Denk hierbij aan “slim fit”, “loose fit”, “straight”, “skinny” of “boot cut”. Hierdoor weet de klant direct of de jeans strak, wijd of recht gesneden is. Samen met de bandwijdte “waist” en de lengte “length” geeft dit een bijzonder duidelijke indruk van de te verwachten pasvorm.

Sommige postorderbedrijven hebben zich gespecialiseerd om naast pantalons ook japonnen, rokken, blouses, shirts etc. in een optimale pasvorm aan te bieden. Bij AtelierGS worden er extra korte, korte en normale maten aangeboden. De afmetingen worden dan aangepast aan de lichaamslengte. Daarnaast wordt de klanten verteld hoe ze het beste hun lengte, bovenwijdte, taillewijdte en heupwijdte op kunnen nemen. De optimale maat wordt bepaald aan de hand van deze gegevens. Het maatsysteem zorgt voor een optimale pasvorm zodat de kleding zit alsof op maat gemaakt. Welke maat voor u het beste geschikt is kunt u aflezen in de maattabel.