_csrf 7686fb0e-da1b-4167-b1cf-3a8397c0f334 /7d9c69e237b389204ffaccdba180f033c38d7412/assets nl

Popart

Wat is popart?

Popart is een kunststroming uit het midden van de jaren vijftig die en haar hoogtijdagen beleefde in de jaren zestig van de 20e eeuw. Hoort men popart dan denkt men aan Andy Warhol. Zijn gestileerde portretten van Marilyn Monroe of zijn legendarische blikken Campbells soep zijn wereldberoemd. Het grafische fenomeen manifesteerde zich niet alleen in de kunst maar ook in de modewereld. Karakteristiek voor de popart-stijl zijn de vele knallende kleuren en de herhalende elementen. Ook contrasterende geometrische vormen en comic-afbeeldingen en -lettertypes zijn typerend.

Draagt men vandaag de dag nog popart?

Ontwerpers, die hun mode tijdens de fashion weeks van 2014 lieten zien op de catwalks van Londen, Parijs en Milaan, lieten vele sterke, bonte kleuren en prints zoen. Prints in popart-stijl zijn dus zeker weer hip.

Hoe kunnen deze opvallende kledingstukken het beste gedragen worden?

Een gehele outfit in popart-stijl is zeer gewaagd. Een topje of een blouse in die stijl kan zeer goed gecombineerd worden met een donkere pantalon en met schoenen in een kleur die terugkomt in de print. Daardoor ontstaat, ondanks het flitsende kledingstuk, een harmonieus en kleurig geheel. Juist in de zomer kunt u deze vrolijke kleding dragen.